Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Filmen “Courage” på Vega scene. Kunst, politikk og demokratikamp i Hviterussland på nært hold.

March 5 @ 17:30 - 19:00

HUMAN internasjonale dokumentarfilmfestival skal vise “Courage” av Aliaksei Paluyan. Kunst, politikk og demokratikamp i Hviterussland på nært hold.

Filmen Courage følger skuespillerne Maryna, Pavel og Denis før, under og etter presidentvalget i august 2020 og de enorme demonstrasjonene som fulgte.

De tre forlot det hviterussiske nasjonalteatret i 2005 for å starte Belarus Free Theatre, sitt eget teater der de kan framføre teaterstykker uten sensur. Siden har de levd i stadig risiko for vilkårlige arrestasjoner, og flere medlemmer av gruppen har allerede måttet flykte og bor permanent i utlandet. I 2020 vinner opposisjonspolitiker Svjatlana Tsikhanowskaja presidentvalget, men når folk går ut i gatene for å feire gir sikkerhetsstyrkenes voldelige respons en klar beskjed om at Lukashenko, som har styrt landet som et diktatur siden 1994, ikke har noen intensjon om å gå av som president. Han erklærer seg selv som vinner av valget, noe som helt åpenbart er valgjuks. Demonstrasjonene i tiden etterpå er de største noensinne mot det sittende regimet.

Et direkte og personlig blikk inn i kampen for demokrati i Hviterussland.

Courage – humanfilm.no

COURAGE (courage-film.com)

Details

Date:
March 5
Time:
17:30 - 19:00
Website:
https://humanfilm.no/arrangement/courage/

Organizers

Human Film
Vega Scene