Belarus har kvinnelig ansikt

Byrazam_host

Belarus har kvinnelig ansikt

Belarussiske kvinner laget en emosjonell video om temaet styrke og ytterligere anger

Hviterussland er en republikk i Øst-Europa som tidligere var en del avSovjetunionen.De store protestene i Hviterussland startet etter at president AleksandrLukasjenko i august ble gjenvalgt etter det opposisjonen mener varomfattende valgfusk.

Lukasjenko har sittet ved makten i 26 år. Rett etter valgdagen 9. august2020 gikk folk ut i gatene for å demonstrere mot valgfusk. Fredeligedemonstranter ble arrestert, fengslet, torturert og enkelte drept.

Demonstrantene har krevd Lukasjenkos avgang, frigjøring av alle politiskefanger og nye valg. Kvinner har spilt en viktig rolle i protestene, de var de første som kom ut igatene etter at omfanget av politivolden ble kjent de første dagene ettervalget. De kledde seg i hvite klær og holdt hvite blomster i hendene. Tiltross for fengsling, vold, oppsigelser og trusler fra barnevernet protesterer kvinnene hver dag. Hvite klær og blomster ble symboler på deres fredeligemotstand mot vold og lovløshet. Symboler for mot, fred og verdighet.

Den hviterussiske foreningen for kunstnere «Freedom Belarus 2.0» harlaget denne fantastiske videoen, hvor de forteller hele verden om deutrolig modige hviterussiske kvinnene.

Se på video og del med folk! Vi trenger din hjelp!

About the author

razam_host administrator