Belarus har kvinnelig ansikt

Belarus har kvinnelig ansikt

Belarussiske kvinner laget en emosjonell video om temaet styrke og ytterligere anger

Belarus er en republikk i Øst-Europa som tidligere var en del av Sovjetunionen. De store protestene i Belarus startet etter at president Aleksandr Lukasjenko i august 2020 ble gjenvalgt etter det opposisjonen mener varomfattende valgfusk.

Lukasjenko har sittet ved makten i 26 år. Rett etter valgdagen 9. august 2020 gikk folk ut i gatene for å demonstrere mot valgfusk. Fredeligedemonstranter ble arrestert, fengslet, torturert og enkelte drept.

Demonstrantene har krevd Lukasjenkos avgang, frigjøring av alle politiskefanger og nye valg. Kvinner har spilt en viktig rolle i protestene, de var de første som kom ut igatene etter at omfanget av politivolden ble kjent de første dagene ettervalget. De kledde seg i hvite klær og holdt hvite blomster i hendene. Tiltross for fengsling, vold, oppsigelser og trusler fra barnevernet protesterer kvinnene hver dag. Hvite klær og blomster ble symboler på deres fredeligemotstand mot vold og lovløshet. Symboler for mot, fred og verdighet.

Den belarussiske foreningen for kunstnere «Freedom Belarus 2.0» har laget denne fantastiske videoen, hvor de forteller hele verden om deutrolig modige belarussiske kvinnene.

Se på video og del med folk! Vi trenger din hjelp!

About the author

razam_host administrator